Ochutnejte skutečně kvalitní červené víno

Spousta lidí v létě preferuje vína bílá či růžová. Červená vína vnímají jako něco, co se hodí spíš do chladnějšího počasí. Není to ale pravidlo, jde o to, s čím víno kombinujete. Ještě jste tomu červenému nepřišli na chuť? Pak jste pravděpodobně neochutnali žádné dostatečně dobré.

Červená vína je velmi rozmanitá kategorie, ve které si na své přijde opravdu každý. Ochutnejte vína z Francie, Španělska nebo naší Moravy. Všechna stojí za to!

Jak se červené víno servíruje?

Pokud chcete kvalitní červené víno ochutnat se vším všudy tak, jak se to má dělat, v prvé řadě si připravte sklenici s větším objemem. Používá se, aby vyniklo aroma vína. Nápoj by neměl být ani příliš teplý, ani studený, kazilo by to chuť. V teplém víně je moc výrazný alkohol, v příliš studeném kyselina. Ideální jsou teploty mezi 10 až 19 stupni Celsia podle konkrétního typu. Ta lehčí by měla být chladnější, komplexní a vyzrálá vína naopak teplejší.

Přečtěte si zajímavý článek:  Vyberte si hodinky tak, aby vám zaručeně padly

Které odrůdy jsou nejznámější?

Celosvětově nejvíce pěstovaným červeným vínem (respektive modrou odrůdou pro výrobu červených vín) je Cabernet Sauvignon. Hodí se k archivaci, nese tóny tmavého peckového ovoce. Je to taková sázka na jistotu.

Cabernet Sauvignon potřebuje teplo, takže u nás na jižní Moravě se mu moc nedaří. Zato tam skvěle roste Merlot, nejoblíbenější odrůda v Bordeaux a celé Francii. Tyto odrůdy jsou velmi ovocné.

Pinot noir je nejvíce elegantní odrůdou mezi červenými víny, je proslavený hlavně v regionu Burgundsko, odkud pochází. Má světle rubínovou barvu a voní po červeném ovoci. Toto víno je ale náročné na pěstování, od toho se může odvíjet i jeho vyšší cena.

Kde se po kvalitním červeném vínu poohlédnout?

Toto byla opravdu jen velmi rychlá exkurze do světa červeného vína, který toho může nabídnout mnohem více. Podívejte se do e-shopu OK víno a začněte objevovat!

Přidej komentář

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search